Fietsbrug “De Oversteek”

Voor dit project verricht Adviesbureau Fundus het projectmanagement in opdracht van de gemeente Rijswijk. Het project omvat een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Rijn-Schiekanaal. De brug is uitgevoerd als een gecombineerde draai-tuibrug. Tevens zijn er toeleidende fietspaden aangelegd. De brug is ontworpen door IPV Delft.

De voorbereiding van de bouw van de brug is gestart in juli 2013, nadat de benodigde vergunningen waren verstrekt. De bouw van de brug heeft ongeveer een jaar in beslag genomen. De brug is in juli 2014 geopend en werd al direct intensief gebruikt door fietsers en voetgangers.

 

De brug “De oversteek” wordt nu nog lokaal bediend door de gemeente. De gemeente is in overleg met de Provincie Zuid-Holland om de brug op afstand te laten bedienen vanuit de centrale bedienpost in Leidschendam.
Voor het ontwerp en de bouw van de brug is intensief overleg nodig geweest met het Stadsgewest Haaglanden, de Provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap Delfland en bewoners. Het projectmanagement omvat het aansturen van de projectgroep, het opstellen van projectdefinities, het begeleiden van de ontwerpen, het maken van financiële opstellingen, het opstellen van de subsidieaanvraag, het opstellen van beheer- en onderhoudsovereenkomsten en dergelijke.

De totale investeringskosten van het project zijn € 9.500.000, excl. BTW.